SMÅLÄNDSKABRÄNSLEN

Kör som vanligt-tanka bara lite smartare!

 

Småländska Bränslen säljer Biogas, från egna mackar i Växjö och Alvesta. Småländska Bränslen har allt du behöver om din passion är att fortsätta köra som vanligt men tanka lite smartare genom att välja lokalproducerad svensk Biogas som drivmedel.

 

Vi erbjuder;

-vänligt bemötande, dygnet runt alla dagar.

-tillhandahåller enbart svensk Biogas 100, lokalproducerad utan särskilt pristillägg.

-förhandsbokad manuell tankning/betjäning utan särskilt pristillägg.

-alltid lägsta-pris-garanti i jämförelse mot fossilt importerad bensin, beräknas bensinekvivalent*

-rådgivning och tankningstips

 

Vi köper för närvarande vår Biogas som säljs i Växjö av Växjö Kommun som distribuerar Biogasen direkt till oss via en rörledning från sin produktionsanläggning i Växjö. Biogasen är av högsta kvalitet producerad av restavfall från insamlat matavfall och avloppsslam från reningsverket.

 

I Alvesta köper vi Biogasen från AlvestaBiogas och E.ON-gas som distribuerar Biogasen direkt till oss vid produktionen. Biogasen är av högsta kvalitet och i huvudsak producerad av gödsel från Alvestaböndernas gårdar.

 

Om vi av någon anledning får driftsavbrott i den lokala produktionen så har vi säkrat upp med ett unikt backupsystem med hjälp av trygga E.ON-Gas. Då levererar E.ON Småland- eller Blekingeproducerad biogas.

 

Stefan Hermansson och Christina Broder är kontaktpersoner och ansvarig för verksamheterna inom Biogas, Småländska Bränslen och Blekinge Bränslen.

Vi arbetar med försäljning av Biogas samt med att ytterligare stimulera omställningen till lite smartare närproducerat drivmedel. Vi har Biogasmackar i Växjö, Alvesta och Ronneby. Under 2018 kan vi även erbjuda Biogas i Ljungby och anläggningen är just nu under uppförande, strategisk mark är inköpt vid norra infarten till Ljungby.

Fler kunder som väljer smart Biogas förbättrar vår lönsamhet vilket på sikt även ger möjlighet att ytterligare sänka drivmedelspriset.

 

Biogasbilar, extra lång räckvidd

 

Väljer du en Biogasbil så får du en extra lång räckvidd eftersom det alltid finns en bensintank kvar som reservbränsle. Bra om du inte har möjlighet att stanna eller att det just nu inte finns någon Biogasmack där du befinner dig.

Exempelvis så har nya VW Golf Sportkombi TGI en totaltal räckvidd med 130 mil, nya Volvo

V 90 Bi-Fuel en total räckvidd med 120 mil och Skoda Octavia G-Tec har en total räckvidd med 133 mil.

Totalt finns det över 170 Biogasmackar i Sverige och det byggs fler varje år, i Europa kan du tanka din gasbil på fler än 3500 mackar. Det finns en app med över 3000 tankställen i Europa.

 

Tekniken är enkel och väldigt beprövad.

Extra Biogastankar är monterade och kopplas automatiskt in när du har kört iväg, skulle Biogasen ta slut kopplas automatiskt bensintanken in. Det enda du märker av bränslebytet är att den gröna kontrollampan CNG släcks. Enkelt och helt utan bekymmer.

 

Kostnader att tanka, bensinekvivalent *

 

Försäljningen av Biogas sker i kg mot att bensin säljs i liter, för att enkelt beräkna kostnaden mot bensinpriset så kan du dela priset i kg med 1,5 så får du ungefär rätt jämförelse mot bensinpriset.

 

Kostar Biogasen 15 kr så kan du jämföra det med ett bensin pris på 10 kr, enkelt och nästan alltid till lägre pris än om du kör på importerat fossilt drivmedel som bensin!

Väljer du ett smartare drivmedel så gör du både plånboken, miljön och den lokala bonden/företagaren en stor tjänst!

 

Tack på förhand att du vill vara delaktig att välja ett smartare drivmedel.

 

Kör som vanligt-tanka bara lite smartare!

 

El & Biogasbilar

Hammargatan 13

352 46 Växjö

 

0470 - 233 03

El & Biogasbilar Copyright @ All Rights Reserved